Katused


Küsimus: Probleem peale lamekatuse renoveerimist09.06.2011

7 aasta tagasi tehti meie majale uus katus. Peale remonti hakkasid elanikult koheselt kaebama, et korterites tekib jube hais. Kaebustele juhtkond ei reageerinud. Sooviksin lahendada selle küsimuse, kuna inimesed kaebavad edasi ja katusele kehtib veel garantiiaeg. Kutsusin kohale firma, kes tegeles renoveerimisega ja selgus, et kolm ventilatsioonišahti, mis läbivad maja, on täielikult kinni. Nad ütlesid, et juhtkond tellis šahtide sulgemise, kuna telliskivi müür mitmes kohas oli langenud ja raha taastamiseks puudub. Küsimus on selles, et kas see on rikkumine, kui suleti ventilatsioonišahtid ja ei toodud välja kanalisatsiooni ventilatsiooni? Kanalisatsiooni ventilatsioon ei puutu ju kokku hariliku ventilatsiooniga ja tuuakse katusele välja eraldi plastmass-torudega. Praegu on nii, et me ei saa normaalselt katust ekspluateerida, kuna on kahjustatud kanalisatsiooni ventilatsioon ja korterites haiseb. Kas meil on õigus nõuda kanalisatsiooni ventilatsiooni paigaldamist kohtades, kus nad seda teinud ei ole. Ette tänades.

Vastus: Avo Nurming, Baltikumi vanem tehniline konsultant, Monier OÜ, www.monier.ee

Tere,
Üks võimalus on paigaldada kanalisatsioonile vaakumklapid, mis tagab kanalisatsioonile lisa õhu juurdepääsu, et vesilukk ei kaoks.
Aga ei saa aru, miks juhtkond tellis kanalisatsioonituulutuse sulgemise.
Ventlatsiooni korstnad võiks renoveerida ja kasutusele võtta.
Kui on tegemist Monieri katusekividega, siis me pakume kõiki võimalikke lisatarvikuid ja turvatooteid sealhulgas kanalisatsioonituulutusi kõikidele katusekividele.