Katused


Küsimus: Kas uue plekk-katuse roovituse võib panna ka vana roovi peale kahe sarika vahele, kuna sarika samm liiga lai, 1500 mm?19.03.2014

Tere.
Majal on eterniitkatus, mille all laast. Eemaldaks eterniidi, rihiks laastu pealt 50x50 puiduga, kile, reika 50x25, roov 25x100, plekk. Asi selles, et sarikavahe 1500. 50x50 paneks ühe lihtsalt vana roovi peale, tuleks samm 750. Vana roov ja laast korralik alt, valge. Kas võib nii, mis oleks parem variant?

Vastus: Erki Loigom, müügi- ja turundusjuht, Toode AS, www.toode.ee

Tere!

Kogu "mure" taandub küsimusele, kas olemasolev vana roov on nii suure ristlõikega, et ei hakka selle uue puitkonstruktsiooni ja katusekatte all õõtsuma. Ilmselt seal 1500mm avas jäigana püsivat roovi kasutatud ei ole. Kui on soov saada tasapinnale ja visuaalselt sile uus katus, siis soovitaks kaaluda ikkagi sarika lisamist või eemaldada vana roov ja kasutada uue roovina väga suure ristlõikega puitu, mis tagab koormuse ärakandmise (katuse omakaal + lumekoormus) sellise suure ava korral. Selle skeemi eelis on ka asjaolus, et katusekonstruktsioon ei tule ülemäära paks.