Küttesüsteemid


Küsimus: Kuidas saab ühtlustada kütte ja ventilatsiooni võimet korrusmajas?09.10.2014

Tere. 9-korruselise kortermaja elanikud on ebavõrdses olukorras erineva ventilatsioonivõime osas. Kas ülemistel korrustel on reeglina nõrgem tõmme? Kui suur see vahe tavaliselt on? Kuidas saab parandada (taastada, ühtlustada) ventilatsiooni ülemistel korrustel mõistliku hinnaga? Probleem tekkis vannitubades siis, kui KÜ-s ühiselt likvideeriti vannitoa radiaatorid ja pandi uus käterätikuivati peenikese toruga. Radiaator ja endine jäme rätikuivati tagasid enne küttesüsteemi ümberehitust vannitoa siseõhu temperatuuri kuni 25C. Infot muudatusprojekti kohta pole KOV-s ega ehitusregistris. Milline rätikuivati või põrandasoojendus kütaks vannituba vähemalt kuni 22C (EVS 844 2004)? Tänud.

Vastus: Tauno Topkin, küttesüsteemide müügijuht, City Kliima OÜ, www.citykliima.ee

Ülemistel korrustel on jah reeglina nõrgem tõmme.
Kindlasti peab olema ka tagatud värske õhu juurdevool fress klapide või akna pilude kaudu- et tekiks ringlus. Kui ei tule õhku sisse, siis ei saa ka välja tõmmata ilma et tekiks vaakum.

Variant 1 on paigaldada elektriline väljatõmbe
ventilaator- saadaval ehitus poodides.
Variant 2 on hoida kõrgemat temperatuuri vannitoas. Tekib temperatuuride erinevus väljatõmbe kanaliga ja soeõhk pressib välja.