Majavamm, hallitusseened


Küsimus: Kuidas oleks võimalik või mõistlik talvel kütmata suvilast hallitust eemal hoida?26.11.2015

Tere!
Kuidas oleks võimalik või mõistlik talvel kütmata suvilast hallitust eemal hoida? Kas peaks kõik venilatsiooni augud kinni või lahti hoidma? Tegin suvel saunas remonti, kus vahetasin välja laudise. Laudis on servamata lepp, mille tegin üle saunaõliga. Ühesõnaga sauna ei jõudnud sel aastal kasutusele võtta kui laudade peale on kohati kerge hallitus tekkinud. Kas võin selle millegagi maha pesta ja siis loota, et kütma hakates hallitust ei teki või tuleb laud välja vahetada?

Vastus: Kalle Pilt, diplomeeritud ehitusinsener, hoonete biokahjustuste spetsialist, SA Eesti Mükoloogiauuringute Keskus, http://mycology.ee, www.majavamm.ee

Tere,
Olen kirjutanud selle küsimuse teemal artikli "Kuidas hallitust kodust ja suvilast välja saada ?" avaldasin selle Wõrumaa Teataja, 28 märts 2015. Sealt leiate kõik vastused. Kui seda ajalehte ei leia, siis olen kõik oma artiklid lisanud ka oma kodulehele www.kallepilt.ee alajaotusse mõned head artiklid ja kirjutised.
Loodan, et leiate vastused. Lisada sooviks vaid seda, et sügisel jätke kõik siibrid, ahjuuksed ja teised ventilatsiooni parandavad avad lahti.
Parimate soovidega,
Kalle Pilt