Majavamm, hallitusseened


Küsimus: Kui kiiresti peale majavammi tõrjet võib ruumidesse sisse kolida ja kas mürgitamine võib mõjuda ka imikule?04.02.2014

Tere!
Majas on vamm ,tellitud juba ka ekspert hinnang tõrjetöödeks ja taastustöödeks (mycology.eest). Tekkis aga huvi kui kiiresti võib peale tõrjet ruumidesse sisse kolida? Ja kas tõrje/mürgitamine võib mõjuda ka imikule?

Vastus: Kalle Pilt, diplomeeritud ehitusinsener, hoonete biokahjustuste spetsialist, SA Eesti Mükoloogiauuringute Keskus, http://mycology.ee, www.majavamm.ee

Tere,
Vastus küsimustele sõltub konkreetsest kemikaalist millega tõrje tehti ning tõrjemeetodist. Tõrje teostaja peab vastavalt biotsiidiseadusele ja sellega kaasnevatele määrustele andma koos töötlusega ruumide kasutajatele (haldajatele) kemikaali ohutuskaardi (kus on kirjas lisaks muudele andmetele ainete ohtlikkused) ja töötluse aruande (kus on kirjas lisaks muudele andmetele kasutatud kemikaalikogused ning aeg, mille möödumisel võib uuesti ruume kasutada).
Lisaks tasub kontrollida töötlust teostanud ettevõtte majandustegevuse registreeringuid (MTR). Majavammi tõrje teostajal peab olema registreering "kahjuritõrje korraldamine" ning soovituslikult ka registreering "ehitamine", kuna majavammi tõrjetööd on reeglina seotud ehitustegevusega.
Kui teatate mailiaadressil kalle@mycology.ee kemikaali, millega tõrjet tehti ning tõrje teostaja andmed, siis saame täpsemalt vastata esitatud küsimusele.
Parimate soovidega,
Kalle Pilt