Värvid, lakid


Küsimus: Millega värvida endist Pinotexiga värvitud laudist, kas vesialusel värviga või õlivärviga?02.09.2014

Tere,
Umbes 20 aastat tagasi oli hoone lisasoojustuse katteks välisviimistluseks paigaldatud voodrilaud. Voodrilaud on/oli viimistletud Pinotexiga. Praeguseks on päikesepoolsetes seintes Pinotex enam-vähem märkamatu. Kuidas viimistleda seina? Hea oleks saada kaks varianti:
1. katmine vesialusel värviga;
2. katmine nt. õlivärviga (ehk alküüdõlivärv).

Hea oleks ka teada, kumb värvidest on kestvuse suhtes kasulikum.
Tänud

Vastus: Meelis Tarto, koolituskeskuse juht, AS Tikkurila, www.vivacolor.ee

Tere,

Tõenäoliselt on tegemist poolenisti läbipaistva puidukaitsevahendiga (puidupeits) mitte värviga.

Soovitan kasutada vesialuselisi tooteid, need hoiavad läiget ning tooni paremini. Lisaks on ka elastsemad, ei pragune nii kergelt. Ka on nendega mugavam töötada - töövahendid ning ennast saab lihtsalt veega puhtaks pesta.

Kui te soovite ka nüüd kaitsta pinnad poolenisti läbipaistva puidukaitsevahendiga, siis soovitan vesialuselist toodet Vivacolor Kolorex Akva. Puidu tekstuur jääb alt paistma, annate lihtsalt tooni.

Eelnevalt peab pinnad puhastama lahtisest ning koorunud värvist. ning kuna eelnev toode on pm maha kulunud ning naturaalne puit väljas, siis kindlasti kruntida/töödelda aluspind Kolorex Protektiga.

Täpsemad juhised leiate siit: http://www.vivacolor.ee/juhendid/valisvarvimine/puitdassaadid-aiad/eelnevalt-toodeldud-puitfassaadid-ja-aiad/eelnevalt-peitsitud-puitfassaadide-ja-aedade-peitsimine

Kui Te soovite pinna värvida, siis soovitan hööveldatud puidule Vivacolor Villa Ultima ning saetud või peensaetud laudisele Villa Akva. Värv katab (ei täida) täielikult puitpinna.

Töötamise juhised leiate siit: http://www.vivacolor.ee/juhendid/valisvarvimine/puitdassaadid-aiad/eelnevalt-toodeldud-puitfassaadid-ja-aiad/eelnevalt-vesialuselise-varviga-varvitud-puitfassaadide-ja-aedade-varvimine

Lisaküsimused teretulnud!