Värvid, lakid


Küsimus: Millega üle värvida varasemalt Pinotexiga töödeldud saunamaja?28.03.2014

Oleks vaja üle värvida saunamaja, eelnevalt on seda tehtud ainult Pinotexiga. Tekkis küsimus, et kas sinna peale võiks sobida ka mõni teine värv peale Pinotexi? Vana värvi eemaldada ei saa, seega peaks olema selline värv, mis sobib otse sellele vanale Pinotexile kanda. Mida soovitaksite? Internetis hakkas silma puidukaitsevahend LuxDecor, kas see sobiks?

Vastus: Meelis Tarto, koolituskeskuse juht, AS Tikkurila, www.vivacolor.ee

Tere,

Üldiselt võib varem puidukaitsevahendiga (antud juhul Pinotex) töödeldud pindadele kanda puidukaitsevahendit (jääb läbi kumama) või ka värvi (katab täielikult).

Kui on soov töödelda uuesti poolenisti läbipaistva tootega (peits), siis sellisel juhul on sobiv toode nt Vivacolor Kolorex Akva. Arvestama peab, et alumine pind jääb oluliselt mõjutama lõpptulemust. Enne viimistluskihi peale kandmist teha vahelihv (lihvpaber 120-150). Kui on lahtist ja koorunud vana viimistlust, siis see eemaldada. Kohtades, kus puit on täielikult paljandunud, tuleb kasutada puidukaitsevahendit Vivacolor Kolorex Protekt.

LuxDecor on puiduimmuti ning see toode peab imbuma puitu. Kui vana viimistlust ei eemalda, siis see ka puitu imbuda ei saa. Seega ei soovita seda vanale peitsile peale kanda.

Kui toote tootja ütleb, et seda võib vanale peitsile peale kanda, siis nii see ka on, aga seda peaks tootja käest ennem järele uurima.