Jumestus, kosmeetika


Küsimus: Kuidas hooldada väga pindkuiva, kuid rasust näonahka?10.11.2012

Tere!
Sooviksin nõu, kuidas õigesti hooldada väga pindkuiva, kuid rasust näonahka. Näonahal on üsna suured poorid, eriti ninal ja põskedel. Pindkuivuse tõttu aga ei pääse rasu pinnale, see aga omakorda on tekitanud olukorra, kus tekib väikseid nahaaluseid kinniseid poore ning aeg-ajalt ka valusaid punaseid vistrikke, millele mädapead ei teki. Kosmeetikud on siiamaani öelnud, et väga raske on mehhaaniliselt poore puhastada, kuna poorid on n-ö väga kinni. Ainult pärast sauna olen täheldanud, et poore on kerge pigistamisega üsna hõlbus suurematest komedoonidest puhastada.

Hetkel pesen nägu õhtul ja hommikul Clean and Clear Truly Gentle näopesuvahuga ning kasutan ka sama sarja näovett. Pärast pesu nahk kisub alati (vesi on üpris kare; jaheda veega loputades kisub vähem kui sooja veega). Kreemiks kasutan Nivea kuivale nahale mõeldud kreemi. Kuna nahk on ka väga tundlik (kuumas ja jahedas hakkab kiiresti punetama), siis talvel kasutan rasvasemat külmakaitsekreemi.
Enne pesu eemaldan meigi Byphasse näopiimaga. Meigitarvetest kasutan Maybelline Affintone jumestuskreemi, mis ühtlustab jumet üsna hästi ja ei kuivata.
Tarbin päeva jooksul ka üsna palju vedelikke.

Kuidas toimida edasi? Milliseid vahendeid võiks kasutada? Kas asendada nt üks veega pesukord mõne puhastuspiimaga? Kui tihti koorida nahka? Kas jumestuskreem iseenesest võib tekitada pooride ummistust juurde?

Aitäh vastamast.

Vastus: Ilona Järve, kosmeetik-jumestaja, Ilona Ilusalong (OÜ Iluhaldjas), www.ilonailusalong.ee

Soovitan antud olukorras kasutada sagedamini näopiima. Näopuhastusvaht peab olema seebivaba. Näovett tuleb kasutada alati enne kreemi. Kuna näonahk on rasune ja niiskusvaene, vajab see niisutamist kreemide ja maskidega. Kreemi kanda nahale hommikul ja õhtul. Niisutavat maski teha 1-2 korda nädalas.
Kuivale nahale mõeldud kreem suurendab rasunäärmete tööd, seepärast soovitan niisutavat kreemi. Apteegis on saadaval BIODERMA nahahooldussari, milles leidub rasueritust pärssiv ja niisutav kreem ühes.
Õrnatoimelise graanuliteta koorijaga koorida nahka kord nädalas. Parema tulemuse saavutamiseks kasutada kõiki tooteid ühest sarjast. Mehhaaniline puhastus niiskusvaesel nahal on valulikum ja traumeerib nahka, samuti on oht kapillaaride tekkeks.
Puuderkreem võib ummistada nahapoore. Vajadusel konsulteerige nahaarstiga.