Juuksed, soengud


Küsimus: Juuksed värvimisest kahjustatud, kuidas loomulikku värvi tagasi saada?22.06.2011

Tere,
Minu juuksed on tihedast värvimisest kahjustatud.
Kas on mingit ravi selle jaoks?
Mure on ka keemiliste lokkidega. Kui juuksed on niisked, siis on lokk ilusti sees, kui aga ära kuivavad, siis enam ei ole. Kuivasid juukseid on mul ka üsna raske kammida.
Mis juuksevärve peaksin kasutama, et need juukseid ei rikuks? Kas on selliseid tooteid, millega saaksin oma loomuliku juuksevärvi tagasi?
Tänan

Vastus: Katrin Kruusma, juuksur, Katrin Kruusma Stuudio, www.kkstuudio.ee

Tere!
Juuste tugevdamiseks sobib kõige paremini muna, mee ja riitsinus õli segu. Segamise suhe: 1 munakollane, 1 spl mett ja 1 spl õli. Loomulikult võite ka juuksurist osta juba valmis maske. Tehke 1 kord nädalas, hiljem 1 kord kuus.

Minu arvates on juuksed Teil väga kuivad mitte värvimisest, vaid keemilistest lokkidest (huvitav kuidas juuksur küll oli nõus lokke tegema värvitud peale?). Kuna loomulikku niiskust on juukses väga vähe, siis ei jäägi Teile juuste kuivades lokke vaid ainult kahu. Juuksed saate ilusaks ainult siis, kui koolutate või keerate rullid või kannate juustele viimistlusvahendit, mis jätab märja efekti.
Selleks, et juukseid paremini kammida, võite kasutada juusteotste õli, kandes seda siis märgadele juustele. Hästi sobib ka beebiõli või pähe jäetavad palsamid.

Loomuliku juuksevärvi saate ainult siis, kui välja kasvatate või värvite sama tooni. NB! ärge unistage, et see 100% sama toon on kui loomulik värv - isegi, kui kataloogis on nii kirjeldatud. Tegemist on keemilise protsessiga ja kui tulemus on ligilähedane, siis on hästi.
Värvida tuleb võimalikult väikse vesiniku ja ammoniaagi protsendiga.

Tervitades, KK