Juuksed, soengud


Küsimus: Kuidas loomulikku lokki esile tuua?23.11.2011

Tere!
Mul on õlgadeni loomuliku lokiga juuksed. Mida lühemad, seda rohkem lokkis, mida pikemad, seda rohkem laines. Juuksed on ka küllaltki kahused.
Kuidas saaks lokke kõige paremini esile tuua ja neid samas siledana hoida (et nad oleks võimalikult lokkis, mitte laines)?
Milliseid Eestis müüdavaid tooteid kasutada?
Kuidas kuivatada?
Milline lõikus neid kõige paremini esile toob (kas alt õhemaks ja lühemaks, kõik ühe pikkuseks vms)?
Varem kasutasin Umberto Giannini lokikreemi (selle tootmine lõpetati), juuksed nägid välja umbes nii:
http://bobhairstyles.biz/wp-content/uploads/2009/08/kylie.jpg
Olen proovinud teisi tooteid, ent siiani ei ole sarnast tulemust enam saavutanud.
Oleksin väga tänulik, kui oskate soovitusi jagada.

Vastus: Katrin Kruusma, juuksur, Katrin Kruusma Stuudio, www.kkstuudio.ee

Tere!
Lokkide viimistlemise jaoks on igal firmal nn. lokikreeme. Ise kasutan Davinesi Love seerumit või fluidi, vastavalt siis, kas soovin rohkem lokke välja tuua või siluda (mul endal ka lokkis juuksed).

Kui soengut teen, siis kannan tooted kõigepealt märgadesse juustesse ning lasen seejärel niisama kuivada või föönitan. Kui kasutate nn. kreemilaadseid tooteid, kuivavad juuksed kauem, kui aga kerge geeli sarnaseid vedelikke, siis vähem aega. "Davines No 1 Oil Non Oil" toode tekitab ise kuivades 30-ndate aastate suhkru-lokid, mis lahti kammides kaob ja föönitades jätab juuksed nii, nagu teie neid suunate. Lokke föönitades tasub alati kuivatada esmalt ära juuksepõhi ning alles seejärel lokke sisse vajutades kuivatada ülejäänud juuksed.

Lokkis juustele on minu arvates kõige ilusam lõikus järguline, aga nii, et peale ei jää nn. müts ja alla ei tohi jääda liiga õhukesed ja hõredad otsad, sest kui lokkis juus on ühepikkune, jääb nn. kuuse efekt.

Tervitades, KK