Juuksed, soengud


Küsimus: Kas kõõm võib tekkida teistsuguse kraanivee tõttu?15.02.2012

Tere!
Olen 19-aastane tudeng ja esimest korda elus kimpus kõõmaga. Nimelt avastasin septembris juba esimestel ühiselamus elatud nädalatel, et juustes on valged helbed. Apteegišampooni ma ostma ei tormanud ja üritasin koduste ja looduslähedaste vahenditega asja parandada (sidrunimahl, platsentaampullid, söögisooda), kuid oluliselt ei aidanud neist ükski.

Talvevaheajal kodus avastasin, et kõõm on kadunud ja olin õnnelik, kuid kuue nädala pärast ühikasse naastes oli juba pärast esimest juuste loputamist (kuna ma ei pese pead iga päev, siis vahepeal loputan lihtsalt veega), märgata jälle valgeid ebemeid. Sügelust kõõmaga ei kaasne, peanahk lihtsalt nagu ketendaks.

Viimistlustooteid ma igapäevaselt ei kasuta, maksimaalsel juhul kord paari kuu jooksul. Ainus võimalik põhjus, mille mina välja mõelda olen suutnud, on see, et kodus (teises Eesti otsas) on teistsugune vesi, kui ühiselamus. Tean, et kodune vesi peaks ema sõnul kare olema, kuid ka ühiselamus tekib vannitoapindadele suures koguses katlakivi, rohkem kui kodus, seega eeldan, et siin on vesi veel karedam. Kas põhjus võib olla vees? Mida tuleks ette võtta? Pudeliveega pead pesema ma ilmselgelt hakata ei saa.
Ette tänades

Vastus: Katrin Kruusma, juuksur, Katrin Kruusma Stuudio, www.kkstuudio.ee

Tere!
Vesi ei tohiks kõõma küll tekitada (juustevärvi võib muuta, kui vees on suur raua sisaldus). Pigem tundub, et see on tingitud koha vahetusest. Närvipinge ja erinevad kütted jne. Tundub, et tegu on naha kuivusega.

Soovitaksin kõigepealt sügavpuhastavat šampooni. Davinesil on selleks Oxygenating Scrub šampoon, millega tuleb pesta alguses 1x nädalas ja hiljem 1x kuus, ülejäänud korrad niisutava šanpooniga (Nourishing šampoon). Kui see ka ei aita, siis on olemas veel peanahka toitvad ampullid ja maskid.
Ja kui probleem siiski ei kao, alles siis kõõmavastane šampoon.

Tervitades, KK