Juuksed, soengud


Küsimus: Mida soovitaksite juuste väljalangemise korral?19.03.2012

Olen 24-aastane naisterahvas. Vereanalüüsid tehtud ja korras. Toitumine mitmekülgne, füüsiliselt aktiivne. Olen käinud ka trihholoogi juures oma murega, kasutan nüüd väljalangemisvastast šampooni, palsamit ja ampulle (Tricodermi sari), lasknud teha osooniteraapiat, aga mure on ikka endine. Väljalangemine algas kuskil kevad 2011, siis võtsin Evonia kapsleid ja aitas, paar kuud oli korras ja sügisel hakkas uuesti sama mure kimbutama, kuni siiamaani. Kas võib põhjus olla näiteks beebipillides? Mis vitamiine soovitaksite?

Vastus: Katrin Kruusma, juuksur, Katrin Kruusma Stuudio, www.kkstuudio.ee

Tere!
On normaalne, kui iga 7 kuni 9 aasta järel on suurem juuste väljalangemine, ehk siis puhastus, mille käigus visatakse välja kõik vanad ja nõrgad karvad.
Suurema väljalangemise võivad põhjustada igasugused antibiootikumid (tavaliselt kuni 6 kuud peale ravikuuri lõppemist), rasedus, sünnitus ja loomulikult stress. Tean, siin hakkate mulle vastu vaidlema, et Teil ei ole stressi aga Te olete muretsenud juba üle aasta juuste pärast ja see tekitab ka stressi. RAHU, võtke korralikult vitamiine, toituge korralikult, puhake ja hooldage oma juukseid ja proovige see mure ära unustada. Uskuge, vahest on sellest suur abi.
Abi on kindlasti hooldusvahenditest, mis ergutavad vereringet peanahas. Kevadel tuleks võtta D;C vitamiine ja rauapreparaate.
MINU ARVATES võivad beebipillid mõjuda küll, kuigi arstidega konsulteerides olen saanud vastuseks, et need ei mõjuta juuste väljalangemist. Aga see on ainult MINU arvamus.
Kaunist kevadet KK