Juuksed, soengud


Küsimus: Kuidas saada tagasi juuste punane värvitoon ning mida peaksin tegema, et juuksed oleksid sama ilusad ja terved nagu varem?28.10.2012

Tere,
Värvisin enda juukseid punaseks umbes aasta, aga tahtsin vaheldust ning lasin juuksuris teha blondid triibud sisse. Oli soov saada pulmadeks plaatinablondiks. Hiljem soovitas juuksur mul endal kodus poe värvidega värvida. Kuna soov oli nii suur, siis kasutasin tugevatoimelist blondeerivat hennat.
Kaks korda värvisin sellega, aga jube hais oli ja juuksed lausa kärssasid peas. Kuna ma ei ole varem blondeerinud, siis arvasin, et see on normaalne. Tulemus jäi ilus hele-hele blond, aga kui juuksed olid märjad, olid nad nagu kummist ja kui ära kuivasid, olid takud peas ja väga kuivad. Igal hommikul ärkasin nagu nukitsamees, linnupesa peas.

Mõistsin, et see oli suur viga, mida enda juustele teinud olen ja igatsesin seepärast taga enda punaseid peaaegu puusadeni siledaid juukseid. Nüüd lasin õlgadeni ära lõigata, kuna juuksed olid tugevalt kahjustatud :(

Kaks nädalat tagasi värvisin uuesti punaseks, kuid tänaseks on värvitoon roosaks kulunud.
Kui tihti tohib juukseid punaseks värvida?

Varem värvisin iga 1,5 kuu tagant, kuid kas tohib ka tihedamini, kuna punane toon kulub suhteliselt ruttu.
Kui ma näiteks kord kuus värvin juukseid, kas oleks soovitatav värvida ainult väljakasvanud juuri või kogu pikkust (varem värvisin kogupikkuses, kuna pea juures oli alati värv ilusam ja otsad olid kahvatu punased)?

Lugesin, et punaseid juukseid peaks pesema jaheda veega, siis püsib värv kauem erksana. Kui jaheda veega pesta, kas šampoon ja palsam tulevad ilusti juustest välja?

Lugesin veel, et juukseid saab värvida punase Elumen juuksevärviga. Kas seda protseduuri tehakse ainult juuksuris või saab ka kodus sellega värvida?

Soovitage palun midagi, tahaks nii väga punaseid juukseid tagasi. Kas mul on üldse lootust, et minu kahvatu roosakatele juustele jääb punane peale või pean ootama kuni minu juuksed välja kasvavad? :(

Mida ma peaksin tegema, et juuksed oleksid sama ilusad ja terved nagu varem?

Ette tänades!

Vastus: Katrin Kruusma, juuksur, Katrin Kruusma Stuudio, www.kkstuudio.ee

Tere!
See kiri võtab ohkama.
1) Elumeniga saab värvida ainult juuksuris. Hiljem, kui tahate millegi muuga värvida, on see üsna raske.
2) Värvige kord kuus juuri ning peske punaseid toone tugevdava šampooniga ja toonivate palsamitega, siis peaks otste peal punane värv kauem püsima. Üle korra võite värvida üleni.
3) Jaheda vee all on mõeldud ikka loputusvett, mis jääb kõige viimaseks. Mõte selles, et juuksekihid võimalikult kinni tõmmata, siis on juuksed läikivamad.
4) Kindlasti peaks korra nädalas ravi eesmärgil tegema juukse maske.

Jõudu, KK