Juuksed, soengud


Küsimus: Millega ja kuidas pead hooldada, kui peanahale tekivad pidevalt kuivanud koorikud?23.01.2013

Tere,
Käisin nahaarstil, öeldi, et psoriaasi vorm vms. Anti rohte, šampoone - midagi ei aita. Peale pesu, kuskil 10 min, tuleb peanahale nagu miski kuivanud koorik. Eriti kõrvade tagant ja kohe otsaesise ligidalt. Sain laser või uv kammimisprotseduure jne. Miski ei aita, kas te oskate soovitada mida teha, mida veel proovida?

Vastus: Katrin Kruusma, juuksur, Katrin Kruusma Stuudio, www.kkstuudio.ee

Tere!
Teie kirjelduse järgi tundub tõesti, et tegu on psoriaasiga (selle algvormiga). See haigus istub meil kõigil sees nagu ohatiski, aga kõigil ei löö välja.
Minu arvates on see ravimatu ja seda saab ainult leevendada. Kõige parem leevendaja on päike ja kui ära sõita ei õnnestu, siis tuleb oodata suve. Mõned minu kliendid käivad korra nädalas solaariumis ja nad väidavad, et tunduvalt parem on. Selleks ei pea ennast "grillima", aitab mõnest minutist ja üsna nõrkadest lampidest.

Paljud psoriaasihaiged on aga kiitnud Davinesi Purifying šampooni ja geeli, mis leevendab ka päris korralikult.

Isiklikult soovitan E, D ja C vitamiine ja kindlasti organismi puhastamist. Katsuge süüa kaks nädalat ainult rohelist, tehke salateid, püreesuppe ja vältige kõike, mille sees on pärm. Õnneks on meil juba ka leib ja sai juuretise peal olemas. Vältige haput ja magusat. Olen ise proovinud. Ei puhastu mitte ainult organism, vaid nahk muutub silmnähtavalt. Lootus jääb, et aitab ka Teie mure korral.

Tervitades, KK