Juuksed, soengud


Küsimus: Kas kodust maski on kõige kasulikum kanda niisketele või kuivadele juustele, kas enne või pärast pesemist?28.01.2013

Olen viimasel ajal poejuuksemaskidelt üle läinud kodusel teel valmistatavatele. Lemmikuks on kujunenud muna-mee-õli mask (oliivõli peanahale ja kookosõli ülejäänud pikkusele). Juuksed on peale seda ülimalt pehmed ja mõnusalt sirged (loomulik pole lokkis, vaid kergelt laines).

Küsimus on aga, millistele juustele on kõige kasulikum maski kanda (imendumise suhtes), kas niisketele või kuivadele? Kas enne šampoonitamist või peale? Siiani olen pannud pesemata kuivadele juustele. Poemaski kasutatakse ju siiski peale pesu niisketesse juustesse, kuidas on lood selle maskiga?
Siiani olen enne pesu kuivadele juustele kandnud, kilemüts pähe ja rätik sinna otsa. Alates poolest tunnist kuni paari tunnini peas hoidnud. Kas teen õigesti? Ja kui tihti peaks sellist maski tegema?
Juuksed on värvitud (blondid triibud).

Vastus: Katrin Kruusma, juuksur, Katrin Kruusma Stuudio, www.kkstuudio.ee

Tere!
Te olete ülimalt tubli ja talitate väga õigesti. Kui kasutada muna ja mett või õli puhastel juustel, tuleb hiljem veel šampooniga pesta. Imendumise parendamiseks võiksite veel saunas ka istuda, ainult hiljem tuleb juustel lasta jahtuda, et juuksekihid kokku tõmbaksid. Muidu võite maski peas hoida terve päeva.

Tervitades, KK