Juuksed, soengud


Küsimus: Kuidas hooldada, kui juuksed on nõrgad ja murduvad kergesti?16.03.2013

Mul on suur mure oma juuste pärast. Olen 29 a. Juuksed on tegelikult väiksest peale olnud sellised õrnad ja olen alati püüdnud neid hoida, ravida. Suur osa on muidugi sellel, mis looduse poolt kaasa antud aga samas ca 10 aastat tagasi saavutasin selle, et juuksed olid tunduvalt paremas seisus. Juuksed on natuke õlgadest allapoole, sirgendanud-lokitanud ei ole kunagi, värvinud olen u 5 aastat aga seda sellepärast, et halli on juba väga palju ja minu tumedatest juustest paistab see kohe välja. Püüan värvimistel vahet hoida võimalikult kaua, vahel 2 kuud, kuigi väljakasvu arvestades peaks värvima 3 nädala tagant. Teen kodus regulaarselt maske, kasutan riitsinusõli, nõgesetõmmist jm. Hobusesabas juukseid ei kanna, tavaliselt kas lahtiselt või üles panduna, viimistlusvahendeid ei kasuta üldse. Pesen pead reeglina üle päeva. Toitumist jälgin väga ja nt küüned on heas seisus. Stressi on kindlasti. Räägin juuste olukorrast. Kui peanahka vaadata, siis on juuksed tihedad tegelikult, v.a meelekohtadel ja palju on näha ka uusi kasvavaid juuksepoegi. Hooldusega olen saavutanud selle, et juuksestruktuur tundub olevat tugevnenud, paksem. Otste lõhenemisega ei ole kunagi erilist muret olnud, seda on üsna vähe. Aga viimasel ajal olen märganud, et väga palju on juuste murdumist, isegi peanaha lähedal, mitte ainult otstes. Näen seda murdumiskohta ja siis lõikan ise ära, mõni karv on isegi mitmest kohast korraga murdunud. Ja vahel on mõni karv ka sõlme läinud. Kõige rohkem häirib see, et kui vaadata üksikut juuksesalku, siis näeb see välja nagu kuuseke, karvad eri pikkuses ja harali. Vahel ajab see täiesti meeleheitele ja mõtlen, kas ainus lahendus on siiliks lõigata. Nii et kuigi juuksed pole pikad, on nad otstest väga hõredad. Hea on see, et juustes on loomulik laine sees ja kuigi nad on tõesti õhukesed, siis hoiavad üsna kohevalt ja peale vaadates ei ole ka pilt väga hull, juuksed läigivad ja on katsudes head pehmed. Palun, kas Te oskate mulle midagi soovitada? Aitäh

Vastus: Katrin Kruusma, juuksur, Katrin Kruusma Stuudio, www.kkstuudio.ee

Tere!
Saan Teist aru, et olete super hoolitseja, jõudu ka edaspidiseks.
Värvimine - minge üle henna ja pasma peale, kui teil on tumedad juuksed, peaks see Teile sobima (värvib ja ravib).
Murdumine - vaadake üle oma maskid. Tundub, et proteiiniga on nats liialdatud, pidage vahet ja toitke juukseid hoopis niisutavate maskide ja nt. oliivi õliga.
Kuusk - kallis inimene, Te peaksite olema õnnelik, et teil on kuuseke peas, sest kui Teil oleks kõik juuksed ühe pikkused, siis see tähendaks, et rohkem juukseid juurde ei tule ja saabub kiilanemine.
Selgitus - nahas olevatest juuksejuurtest tuleb välja 3-6 karva, kõikide sünniaeg on erinev. Kui esimene ehk kõige vanema karva eluiga lõpeb, siis ta langeb välja (see on ka kõige pikem karv) jne, jne.
Kui tahate ühepikkuseid juukseid, siis tuleb kõige lühema karva järgi ära lõigata.
Meelekohtade juukseid määrige sibula mahlaga ja tšilli tükikesega.
NB! enne proovige, kui tugevat tšillit Teie nahk kannatab, ärge liialdage!

Kaunist kevadet KK
Ärge unustaga kase ja mustsõstra hiirekõrvade teed.