Küüned


Küsimus: Mille tõttu võis hakata küünegeel mõranema, varasemalt ei ole sellist probleemi esinenud?26.08.2014

Tere,
Umbes pool aastat tagasi lasksin salongis oma küüned geeliga katta ning seni probleeme ei ole esinendud. Nüüd kuu alguses käisin hoolduses ja juba järgmine päev olid mõrad peal. Asi oli uues pealisgeelis, mis ei sobinud oma küünega, parandati asi ära ning oli korras. Umbes nädal peale seda hakkasid küüned jälle otstest mõranema, tuleb väikseid geeli tükke ära. Milles asi, kas äkki ei sobi enam see geel? Plaan nüüd geel maha võtta ja lasta küüntel puhata, oma küüned muidu väga haprad ja kipuvad kihistuma, sellepärast saigi geeliga kaetud.

Vastus: Angela Anton, küünetehnik, Mereneid koolituskeskuse juhataja, Mereneid Salong OÜ, www.mereneid.ee

Erinevaid geele ja nende kasutamisviise on palju. Antud juhtumi puhul oleneb, et kas tegemist oli geellakiga või tavaliste kunstküüntega. Erinevate võimaluste puhul võib ka palju erinevaid põhjuseid olla, miks geel mõranes. Kui tegemist oli kunstküüntega, siis üks mõranemise põhjus võis olla vale küünekuju või liiga õhuke geelikiht, aga tihti võib olla nii, et viga jäi sisse juba eelmine kord, kus ei eemaldatud korralikult eelmist lahti olevat kihti. Tavaliselt sellist probleemi, et geel ootamatult ei sobi, ei ole.

Soovitan proovida erinevate küünetehnikute käekirja. Kuna erinevad iluteenindajad kasutavad erinevaid materjale võib kasuks tulla ka materjali vahetus. Samuti tuleks selgeks teha, mis toodetega on tegemist ja näiteks, kas tooted ei ole aegunud, kas töövahendid on eelnevalt puhastatud.

Geelküüntest võiks siiski antud probleemi puhul abi olla, kui küüned kihistuvad ja on haprad.