Küüned


Küsimus: Kas võib juhtuda, et diabeetikul ei kasvagi ära tulnud varbaküünte asemel uusi?30.10.2015

Olen 16 aastat olnud diabeetik. Suure varba küüned korduvalt ära tulnud ja viimati tulid ära kuskil 7 kuud tagasi, kuid pole siiani näha, et küüned hakkaks tagasi kasvama. Kas on võimalik, et ei kasvagi tagasi ja kas siis saab suurtele varvastele kunstküüsi panna? Kui saab, siis palju see võiks maksta?
Ette tänades!

Vastus: Angela Anton, küünetehnik, Mereneid koolituskeskuse juhataja, Mereneid Salong OÜ, www.mereneid.ee

Tere, diabeetikutel tuleb väga tõsiselt suhtuda oma jalgade kontrolli ja hooldusesse. Kontrollima peaks kõiki haavandeid, ville, verevalumeid ja muidugi turseid, küünevallipõletikke jne. Väga suure hoolega peaks valima jalanõusid, et need oleksid mugavad, ei avaldaks kuskilt survet, ei hõõruks, ei pigistaks jne. Jalgade hooldusvahendid peaksid sisaldama põletike ennetavaid ja leevendavaid tooteid. Täna on turul juba olemas diabeetikutele mõeldud jalgade-, käte- ja kehahooldustooted.
Kahjuks ei oska oletada, et kas sellel korral suure varba küüs tagasi kasvab, aga kui sinna küüs osaliseltki kasvab, saaks kindlasti küüne kunstlikult paigaldada. Panen südamele, et kui otsustada küüned paigaldada siis peab valima salongi ja tehnikut, kus kasutatakse diabeetikutele mõeldud tooteid ja hügieen oleks väga kõrgel tasemel. Hinnad on väga erinevad, kahe küüne puhul oletan, et maksimum oleks 5 EUR küüs. (Tavaliselt sõrmede puhul on keskmine hind Tallinnas 50 EUR-paigaldus).