Küüned


Küsimus: Kas väändunud pöidlaküüs võib veel ise paraneda?06.05.2013

Tere,
mul on mure pöidlaküünega, umbes 3 aastat tagasi hakkasin midagi küüntega kraapima ning pöidlaküüs väändus kõvasti. Lootsin, et ehk paraneb, kuid nüüd on küünel vaod ja ega ta vist ära ei parane. Järsku kui on mingeid võimalusi paranemiseks oskaksite ehk midagi soovitada?

Ette tänades

Vastus: Angela Anton, küünetehnik, Mereneid koolituskeskuse juhataja, Mereneid Salong OÜ, www.mereneid.ee

Tere!
Küüned on suhteliselt õrnad ja mehhaanilisele survele tundlikud kehaosad. Nii nagu meie nahk ja juuksed, nii ka küüned on inimestel erinevad, nii on ka erinev nende vastupidavus survetele. Kui kasutasite pöidlaküünt "töövahendina" võis tõesti juhtuda, et küüs sai trauma. Kui viga sai näiteks küünejuur, siis on kahjustused pöördumatud. Vaatamata sellele, et küüne kahjustuste välja kasvamine ja paranemine võtab aega, on kolm aastat selleks liiga pikk aega, et oodata paranemist.
Kindlasti peab seda küünt enne nägema ja lõpliku diagnoosi ning vajadusel ravi saab siiski ainult arst määrata. Ise saame oma küüsi hoida, õlitada ja kreemitada ning küünevalle masseerida, et uus kasvav küüs oleks elastne ja tugev. Kindlasti ei tohiks ise jõulist maniküüri teha ega muul moel küüsi mehhaaniliselt liiga tugevalt töödelda või traumeerida.