Kahjurite tõrje


Küsimus: Kuidas vaaraosipelgad pesumasina detailide vahelt kätte saada?16.10.2014

Tere,
Kolisin mõni aeg tagasi üürikorterisse, kus avastasin peatselt väiksed sipelgad. Üritasin nende liikumisradadest aru saada ja hankisin sipelgamaja, mingi aeg oligi vaikus, aga siis ilmusid nad taas. Ja ilmusid välja vannitoas, pesumasina detailide vahelt. Nüüd leian ma neid vannitoast ja pesumasina pealt ja seest pidevalt. Kuidas neile ligi pääseda, mis mürki kasutada, maja ju mikroskoopilisse vahesse pesumasina osade sisse paigutada ei saa?
Vähesel määral on sipelgaid ka köögis ja mõni üksik ka toas.

Mitu maja peaksin ostma või on olemas ka mingi pihustatav mürk, mis aitaks? Ees on ootamas kolimine, kas seda pesumasinat on üldse võimalik "puhtaks" saada nii, et uude elukohta sipelgaid kaasa ei viiks.

Palju sipelgate tõrje-majad, mürgid või tõrjuja kojukutse maksma võib minna? Sooviksin võimalikult täpset vastust, kuna olen mittetöötav puudega inimene ja iga sent on oluline.

Vastus: Liilika Pukk, teenindusjuht, Rentokil OÜ, www.rentokil.ee

Vaaraosipelgate tõrjeks soovitame söödamaju “Biopren pharaoants” 2,5g/tk, mida peab paigaldama ainult sipelgate käiguteedele, Teie peaksite need panema pesumasina lähedale ja kööki.

Pakutud söödamaja toimeaine mõjub otse emasipelga ehk "kuninganna" sigimisvõimele. Söödamaja on läbipaistvast materjalist, mis võimaldab kohe näha sööda lõppemist.
See kaudse tõrje meetod kestab suhteliselt kaua (umbes 3 kuud), sest ei ole teada varjatult pesitsevate sipelgate arv.
Orienteeruvalt kolme kuu vältel peab söödamaju jälgima, kui on tühjenenud, siis kindlasti koheselt uued panna.
Vajaminevat söödamajade arvu ei saa Teile kahjuks öelda, see sõltub konkreetselt pesade suurusest ja arvust, mis asuvad vahetult korteri lähiümbruses.

Kindlasti ei soovita Teil kasutada aerosoole, sest need vahendid hävitavad ainult töösipelgaid, kuid emasipelgas jääb ellu.
Vaaraosipelgate söödamaja hind koos käibemaksuga 7.- EUR/tk.