Kahjurite tõrje


Küsimus: Kuidas kimalastest lahti saada?24.07.2012

Tere. Sel aastal kuulsin magamistoa seinast mingit suminat, hakkasin uurima ja avastasin, et rõdu ja katuse vahelise prao vahelt lendavad sisse ja välja tumedad mesilase moodi putukad, aga suuremad. Nemad sumisevadki seina sees, nüüd on hakanud ka tuppa ilmuma kuskilt. Üks tuttav ütles, et kimalased. Olen neile nüüd sinna prakku lasknud Cobra mürki lendavate putukate vastu, sumin on küll vaiksemaks jäänud, aga aina rohkem neid tekib tuppa. Uimased küll, aga siiski kardame neid, sest mu abikaasa on allergiline igasugu mesilastele ja herilastele. Makroflexiga ka ei julge sega pragu kinni lasta, sest äkki on kogu pesakond siis tubades. Kuigi toas ühtegi nähtavat pragu ei paista. On äkki mingi kangem vahend nendest lahtisaamiseks? Suur mure ka muttidega, kuna elame täidetud pinnasele ehitatud majas, siis igas muti ülesaetud mullahunnikus on ka kive ja need lõhuvad niidukit, üldse on kole, kui on rohelisel siledal murul mustad mullalaigud. Kas nende vastu on midagi tõeliselt effektiivset olemas? Poest ei ole julgenud neid peletajaid osta, sest nad ei ole just paari eurosed ja kui ei toimi, siis oleks kahju mahavisatud rahast. Tänan.

Vastus: Liilika Pukk, teenindusjuht, Rentokil OÜ, www.rentokil.ee

Kindlasti ei tohi praegu seda ava sulgeda, peaksite tõrjet kordama 1 kuni 2 korda. Jaemüügist on võimalik osta aerosooli Biolit TURBO, see on herilaste ja vapsikute tõrjeks.
Soovi korral saate kohale kutsuda meie spetsialisti.
Alates sellest aastast kasutame suitsugeneraatorit, mis tapab mutte ja vesirotte bensiini-diisli seguga tekitatud suitsu abil. Samuti on võimalik meilt osta spetsiaalset mutilõksu.
Täpsemat informatsiooni tõrjete ja hindade kohta saate tel. 650 1860.