Kahjurite tõrje


Küsimus: Kui palk on õlitatud, kas siis see ka kuidagi toonesepa elutegevust segab?24.07.2012

Tere!
Üle 100 aasta vana palkmaja. Katus vahetatud. Neli aastat tagasi võetud maha nõuka ajal pealelöödud välisvooder ja 2 aastat tagasi palgid õlitatud tõrvaõliga. Seest soojustatud roomattidega, roog pole veel krohviga kaetud, aga on plaan enamuses krohvida. Umbes aasta tagasi täheldasime esimest korda tiksuvat heli seintes. Sel suvel - tiksumine pole nii vali, aga on nagu "kidin", selline ühtlane vaikne ja pidev (nagu kostaks sisse väljas sajav vihmapladin). Hääle järgi võiks oletada, et on tooneseppadega tegemist. Lennuavasid või mingit suurt liikumist pole jälgida osanud. Kuna vana maja, siis on neid auke ja puru ikka natuke siin seal.
Küsimus: kui sein on väljast töödeldud õliga, kas see ka kaitseb tooneseppade eest? Kui ei, kas juba töödeldud seinale ka midagi saab kanda, mis seina üldmuljet väga ei riku?
Seestpoolt ma enam seintele ligi ei pääse kuna soojustus (roomatid) on juba paigas. Kas annab/saab midagi teha ja kas peaks näiteks sisemise krohvimisega kiirustama?
Kas olen õigesti aru saanud, et kui nüüd need tegelased peale nukkumist mardikateks arenevad ja pinnad on korralikult kaitstud, siis võib nakkusest ka lahti saada, sest uutele asukatele on pinnad vastuvõtmatud?

Kõike head soovides

Vastus: Liilika Pukk, teenindusjuht, Rentokil OÜ, www.rentokil.ee

Õli ja krohv ei kaitse tooneseppade eest. Juba õliga töödeldud seinale saate peale kanda „Woodwormi“, vahend ei riku üldmuljet.
Teie kirjast selgub, et seestpoolt ei ole võimalik puidukahjurite tõrjeks mõeldud vahendit enam kasutada, kõige tõhusam oleks töödelda Woodwormiga maja seest ja väljast.
Nimetatud tõrjevahendit tuleks kanda arvestusega 1 liiter 4 ruutmeetri kohta.
RENTOKIL WOODWORM TREATMENT (puidukahjurite tõrjevahend) pakub täielikku kaitset puidule ja mööblile, mida on kahjustanud erinevate puidukahjurite, muu hulgas harilik puukoi/toonesepp, mööbli toonesepp, majasikk, ründed. Toote koostis võimaldab sel imbuda sügavale puidu sisse. Putukatõrjevahend säilitab oma aktiivsuse, tagades sel moel pikaajalise kaitse uute rünnete eest.
Soovi korral saate toote kohta täpsemat informatsiooni tel. 650 1860.