Koristamine


Küsimus: Kuidas küünla tahma köögimööblilt maha saada?13.12.2016

Tere!
Lasksime teha köögis täieliku remondi. Ka kapid said kõik uued ostetud. Kuid nüüd mure suur. Köögis põles tavaline küünal. Kustutades jäi see ilmselt tahma ajama. Kohe seda tähele ei pannud, alles hommikul kööki astudes märkasin, et kõik kapid on tahmaga koos. Kapid ise heledad ja hetkel ei hakka mitte ükski vahend sellele tahmale peale. Vaid näpuga hõõrudes läheb puhtamaks. Tunne on hetkel lootusetu. Mida teha? Kas on mõni vahend ka mõeldud spetsiaalselt tahma puhastamiseks?!
Ette tänades!

Vastus: Helge Alt, koristusala spetsialist-koolitaja, Puhastusekspert OÜ, www.puhastusekspert.ee

Tere!

Kirjast ei selgu millisest materjalist on kapid. Mustuse eemaldamisel tuleb alati mõelda MILLINE mustus, MILLISEL pinnal. Need asjaolud panevad paika millega võib mustuse eemaldamist proovida. Sageli on ikka nii, et mustus tahab kangemat, tugevamat ainet, tarvikut jne, pind aga mitte, või saada kahjustatud.

Mida soovitada:
- kasutada veega niisutatud plekieemaldusnuustikut (melamiin). Nuustik on valget värvi, müüakse nii tavapoodides, kui professionaalseid tarvikuid müüvas firmas. Selline nuustik kulub kasutades. Nuustikut niisutatakse vaid veega, aineid ei kasutata. Nuustikuga puhastamise järel pind pühkida paberiga või lapiga.
- osta professionaalseid koristusaineid müüvast ettevõttest ahjupuhastusaine, seda juhul kui pind seda talub. sellise ainega pestes, tuleb pind kindlasti loputada. Järgida aine tootja nõuandeid.

Helge Alt
Puhastusekspert