Koristamine


Küsimus: Kuidas ja millega hooldada laminaatparketti?29.11.2011

Tere!
Mind huvitab kuidas hooldada ja puhastada laminaatparketti? Kui tihedalt ja kuidas võib teha märgpuhastust?

Vastus: Helge Alt, koristusala spetsialist-koolitaja, Puhastusekspert OÜ, www.puhastusekspert.ee

Tere!
Laminaadi puhastamiseks on mugav kasutada vaid veega niisutatud mikrokiust moppe või põrandalappe koos põrandakuivatajaga väheniiskelt või niiskelt.
Koristusainete kasutamisest jäävad laminaadile väga kergelt kihid. Kui soovite siiski ainet kasutada, siis olge äärmiselt tähelepanelik aine doseeringuga.
Laminaati kahjustab liigne vesi, seda nii lillepotist välja valgunud, kui liiga märjast koristusest - servad võivad üles punduda.
Kui põrand on väga must, siis tehke märjemaks vaid need kohad, kus on rohkem mustust või siis vajadusel kogu põrand. Oluline on märja meetodi järel põrand KUIVATADA. Kuivatamiseks on sobiv kasutada põrandakuivatajat, mikrokiust lappi või moppi. Kui pesete põrandat, siis vesi lahustab mustuse lahti, aga vee aurudes jäävad pinnale vees olnud mustuse osakesed, vees olnud Ca ja Mg osakesed jne. Põrandal näeme seda hallika kihina, millele jäävad jalaga tõmmates jäljed.
Põrandakuivatajat, millega saab vett kuivatada, pühkida ja koos lapiga pindu puhastada, tavapoodides ei müüda. Selle soetamiseks tasub läbi astuda mõnest professionaalseid koristustarvikuid müüvast ettevõttest.

Tervitades,
Helge Alt