Koristamine


Küsimus: Milliseid puhastusvahendeid kasutada linoleumi puhul?06.12.2011

Aitäh vastuse laminaatparketi puhastus eest! Jätkaksin natuke samal teemal edasi.
Kui vajalik üldse märgpuhatus laminaatparketi puhul on, kui seda peab tegema suhteliselt ettevaatlikul moel, kas piisaks kui seda tihedamalt tolmuimejaga puhastada, et eemaldada tolm ja muu lahtine sodi?
Ja kuidas on lood puhastusvahendite kasutamisel linoleumi puhul (nt poodides müüdava Emsal firma erinevatele põrandatele mõeldud vahend)?
Tänud ette!

Vastus: Helge Alt, koristusala spetsialist-koolitaja, Puhastusekspert OÜ, www.puhastusekspert.ee

TereMärga puhastust on vaja teha siis, kui väheniiske ja niiske enam ei aita, ehk mustus on kinnitunud ja on vaja lahustit (vett) et see lahti leotada. Kui regulaarselt kasutada väheniisket või niisket mikrokiudlappi või moppi, siis üldjuhul sellest ka piisab.
Tolmuimejaga lahtise mustuse, tolmu eemaldamist ei soovita, kuna tolmuimejast väljuv õhk paneb ruumis õhu ringlema ja pindadel olev tolm tõuseb õhku. Õhus olevat tolmu ei saa pühkida ega imeda ja see langeb mõne tunni jooksul tagasi. Tõhusam on pühkimiseks kasutada põrandakuivatajat-pühkijat (kummi-liist) või mopp. Selliselt pühkides on pinnad kauem tolmuvabad.
Linoleumist - sageli aetakse sassi plastikud ja linoleum. Linoleum on looduslik materjal (teisel poolel linane riie) ja tema hooldus erineb suuresti plastikust. Paluksin täpsustada millist katet mõtlete. Kahjuks mul puudub kogemus Emsal ainetega.

Parimete tervitustega,
Helge Alt