Koristamine


Küsimus: Millega puhastada dušikabiini klaase?03.01.2012

Palun soovitage, millega oleks mõistlik puhastada dušikabiini klaasseinu. Olen püüdnud kasutada nii erinevaid klaasipuhastusvahendeid kui ka äädika-vee lahust, kuid ikkagi jäävad duškabiini klaasidele inetud setteplekid, mida vahenditega eemaldada ei ole õnnestunud.

Vastus: Helge Alt, koristusala spetsialist-koolitaja, Puhastusekspert OÜ, www.puhastusekspert.ee

Tere!
Head ja kerge vaevaga saavutatud puhast aastat!
Kui dušikabiini seintel on setteline mustus, siis tuleks seda puhastada happelise ainega. Äädikas on küll hape, aga happelistel puhastusainetel on sees ka mustust eemaldavaid komponente. Soovitan pöörduda professionaalseid koristusaineid müüvatesse firmadesse ja osta seal setete eemaldamiseks happeline aine. Samuti pöörata tähelepanu happelise aine õigele kasutamisele, et mitte rikkuda puhastatavat pinda või muid ümbruses olevaid pindasid.
Setteplekkide tekkimise vältimiseks on soovitav regulaarselt duši kasutamise järel seinad kuivatada, selleks võite küsida professionaalsest koristustarvikuid müüvast firmast sobivat tarvikut. Endale olen sobiva leidnud auto kuivataja näol, kuna selline kuivataja kuivatab ka kumeraid ja ebatasaseid pindu.

Tervitades,
Helge Alt