Koristamine


Küsimus: Kuidas puhastada reliinilaadset materjali?06.02.2012

Tere,
ma ei tea täpselt, mis materjaliga tegu on, see meenutab köögikapi kuumakindlat katet ja reliini, siis tahaks teavet mõlema kohta. Tegu on kahe eri sorti põrandakattega - üks on kirju ja teine ühevärviline. Eriti see ühevärviline - olen proovinud erinevaid vahendeid ja ka palja veega pesta, kuid ikka jäävad triibud. Mida teha?
Ette tänades

Vastus: Helge Alt, koristusala spetsialist-koolitaja, Puhastusekspert OÜ, www.puhastusekspert.ee

Tere!
Väga raske on öelda, millega võib täpselt olla tegemist. Püüan pakkuda, millega võib olla tegemist:

1) pinnale võib olla jäänud/tekkinud kiht, mis seob enda külge mustust. See tuleks eemaldada. Selleks tuleks põrandat pesta ja kindlasti KUIVATADA. Hea on kuivatada põrandakuivatajaga ning seejärel veega niisutatud mikrokiust lapiga üle käia. Pesemiseks võib kasutada valget või punast hõõrukit ning neutraalset või nõrgalt aluselist puhastusainet.

2) kas olete püüdnud põrandat puhastada veega niisutatud puhta (pesumasinas pestud) mikrokiust lapiga või mopiga?

Triibud jäävad tavaliselt pinnale sellest, et põranda pesemisel kasutatav vesi (pesuainelahus) lahustab pinnal olevat mustust, pind jääb märg, kui veemolekulid ära auruvad, siis jääb pinnale lahuses olnud pesuaine jäägid, mustus jne ning seda näemegi triipudena. Triipude eemaldamiseks seega on vaja pinnalt eemaldada lahti lahustatud/pestud mustus ehk pinnad kuivatada või siis puhastada väheniiskelt või niiskelt veega niisutatud lapiga/ mopiga.

Loodan, et saite natuke ideid, mida proovida ja milles võib olla probleem.

Tervitades,
Helge Alt