Ravimtaimed


Küsimus: Kas kasekäsn aitab kasvajasarnaste moodustiste vastu?22.04.2014

Tere
munasarjas kaasasündinud moodustis, milles pidid olema juuksed hambad jne. Nii arvas arst. Peas kuulmekäigu taga lisamass 3mm. Arst arvas et, neurinoom, kui ma õieti aru sain. Kas nende vastu on mingit ravimtaime. Näiteks kas kasekäsn aitab?

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Kasekäsna on tarvitatud pahaloomuliste kasvajate korral, tal on valu ja higistamist vähendav, kasvaja mõõtmeid vähendav toime, head tulemused on olnud kopsu ja maovähi korral. Kasvajate korral ja ära hoidmiseks on vajalik tervislik ja värvilisi leht- jm köögivilju sisaldav toit. Soovitan Katrin Sahk "Toit ja Vähk" raamatut lugeda. Ravimtaimedest on ka vereurmarohtu, reishi seeni, tammekoort, soopihla kasutatud kasvajate ravis, ka puhastavaid taimi hobumadar, raudrohi on kuuridena joodud. Ka põdrakanep, tedremaran (viimane tinktuurina taimetoidudieediga) on erinevate kasvajate korral.
Teie moodustised on määratlemata ja harvaesinevad, seega tuleks nõuda arstidelt täiendavaid uurimisi ja teavet, kasvõi see munasarjas olev moodustis, kui kaua ta seal olnud on, kui suur, kas on muutusi ja mis edasi plaanitakse. Kas on uuritud või arst lihtsalt arvab?
Neurinoomi ja mobiiltelef kiirguse vahel on leitud seoseid ja ka välja nõutud kahjutasu haigestumise korral,seega hoiduge mobiiltelefonist võimalikult kaugele, tegelikult ka arvutist, millel on sim-kaardilevi. Magamistoas ei tohiks kumbki olla. Olge palju looduses, see taastab, sööge tervislikult, vältige piima ja teraviljatooteid, eriti nisu. Tatar on ehk ainus, mida võiksite tarbida ja pruuni riisi natuke, mustikad, lehtkapsas, brokoli, peet jne, hea kui mahepõllundusest. Vajadusel ja soovil erikonsultatsioon ravimtaimed@hot.ee. Ja kasutage ka loodusest hetkel saadaolevaid toidutaimi - naat, karulauk, põldosi, retsepte saab minu raamatutest Ravimtaimedega toidud ja korilase aastaring, ka meie kodulehel on retsepte ja nõuandeid www.ravimtaimeaed.ee. Ja arstidelt rohkem infi!!!