Ravimtaimed


Küsimus: Kas oskate midagi soovitada - pojal on silmavalged kollased ja maksapiirkonna valud, kuid aasta jooksul ei ole põhjust leitud?03.02.2015

Poeg on mul 23 a. vana, nüüd on käinud aasta arstivahet ja on olnud pideva jälgimise all, talle on tehtud igasuguseid proove, kuid pole põhjust leitud. Viga selles, et silmavalged on kollased, pillirubiin on kõrge ja aeg-ajalt on maksa piirkonnas valud. Sagedamini kõhuvalu, gaasid tulevad üles, kõht koriseb hirmsasti, valu läheb vahel väga hulluks, kasutab juba arsti soovitusel igasuguseid rohte ja seda aasta aega abi pole saanud, lähiajal läheb uutele vereproovidele ja tehakse ka toidu talumis testid. Kas oskaksite midagi soovitada.

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Ehk on abi segust milles on raudrohi,põdrakanep,vaarikalehed(noored)saialill,münt või meliss,nõges.gaaside korral võib kasutada köömneteed või fenkoliseemnetest teed,seemned jahvatada ja keeva veega üle valada.lasta tõmmata 10 min.Kuna uuringuid ma ei tea,siis soovitaks kontrollida kindlasti pankreast ja kas miski takistab sapivoolu või surub sapiteedele.
Teesid tuleks juua enne sööki 30 min u 1/3 tassi vähemalt !Võib ka hommikul ja õhtlul lisaks juua,kasvõi lonks.Edaspidi võib juua ka kollast karikakart ja kuldvitsa eraldi kuurina.Kuurid 10-14 päeva.