Ravimtaimed


Küsimus: Milliseid taimi soovitate juuste väljalangemise puhul?14.01.2016

Tere! Olen üle 50 naine ning umbes aasta aega hädas juuste rohke väljalangemisega. Milliseid ravimtaimi või looduslikke pesemisvahendeid sellisel juhul soovitate?
Kas juuste väljalangemine võib olla seotud menopausist tingitud hormonaalsete muutustega?

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Tere,

Ma ei tea,kas olete mingeid ravimeid tarvitanud.Looduslikest vahenditest on head nii mähisteks kui loputamiseks takjajuure,kõrvenõgese,rosmariini ,humalatõmmised.Need sisaldavad taimseid hormoone,mis soodustavad juuksekasvu.
Mähise või maski võib valmistada ka taimeteest või taime ja meesegust .Rosmariini eeterlikku õli võib lahjendada veega või õliga-1 spl õli kohta 5 tilka rosmariini õli ja see peanahale masserida.Samuti on kasutatud ka värsket sibulamahla,masseerides seda peanahale.Maske võib teha ka enne juustepesu.Looduslikult on kasutatud munakollast,leotatud rukkileiba-juuretisega tehtut.Hoida natuke peas ja siis välja pesta.
Ökopoodides on ka igasugu looduslikke shampoone,mile tunneb ära luige või lillemärgi järgi-mis on naturaalse toote märgis.
Võib-olla on ka söögist miskit puudu-jälgige mida sööte,et toit poleks ühekülgne.
Loodan et saate abi!
Katrin Luke
Karepa Ravimtaimeaed
www.ravimtaimeaed.ee