Ravimtaimed


Küsimus: Külmetasin mitu korda käsi, mida ette võtta punetavate kätega?29.02.2012

Kas oskate soovitada, mida ette võtta punetavate kätega? Probleem algas eelmisel talvel, kui käed said pakasega mitu korda külma. Suvel mure taandus, kuid nüüd talvel algas uuesti. Käed on pidevalt külmad ka, sageli isegi soojas ruumis. Kui nad on külmad, siis on see punetus selline sinakat tooni, aga kui üles soojenevad, siis on väga punetav. Ma käisin isegi arsti juures selle murega, kuid tema ütles, et see on lihtsalt minu omapära:) Varem ju miskipärast sellist omapära polnud:)
Tänud vastamise eest!

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Katsuge juua soojendavaid taimeteesid, mis parandavad vereringet - ingver, iisop. Toidu sisse võite natuke tšillit panna. Kõrvenõgese juurtega on vanne tehtud.
Kui käte veresooned said kahjustada, võite määrida varemerohusalviga (seda saab ise teha või meilt osta ja sinna võiks lisada eeterlikke õlisid - nulgu, rosmariini).

Tundub, et on mingi verevarustushäire. Veenide turgutamiseks sööge tatart, peeti, tikreid (suvel) ja tarvitage ka viirpuumarju. Ise teeme suurtest viirpuumarjadest moosi ja siirupit. Nendes on rutiini, mis tugevdab veresooni. Samuti on rutiini tatraõites.
Tehke kätele vanne kui külmetavad. Külma ilmaga, kui keha jahtub, koondub vereringe siseelundite ümber ja käed-jalad jahtuvadki esimisena. Ja soojenedes võib hetkeks olla teine värvus. Aga kui Teil enne polnud, on see mõneti imelik kui kauaks jääb. Kindlasti kandke villaseid topelt-kindaid ja vältige külmetamist.
Kui endal miskit salvi või teed pole, saab ka meie kodulehelt tellida www.ravimtaimeaed.ee ja sealt saab ka retsepte ja infot taimede kohta. Kui käed said kahjustada, võtab taastumine kaua aega. Määrige vähemalt 1 kuu ja siis võite jätkata saialille-rosmariini salviga. Ja andke teada kuidas läheb ravimtaimed@hot.ee

Jõudu soovides,
Katrin