Ravimtaimed


Küsimus: Milliseid ravimtaimi võiks algaja aednik ise kasvatada?15.03.2012

Tere!
Ma sooviksin hakata ise väikesel peenral ravimtaimi kasvatama. Joon palju teed ning sellest tuli ka selline mõte. Kuna olen alles 16-aastane, siis taimekasvatusega kogemusi pole. Mõtlesin kummeli ja piparmündi peale, kuid kas on ka muid ravimtaimi, mida ise lihtne kasvatada oleks?
Mul on ka liigesed haiged. Kas seda oleks võimalik kuidagi ravimtaimedega ravida? Lisaks sellele on mul pidevad peavalud, veri on halb jne. Pean palju tablette võtma, kuid ravimtaimede näol oleks see palju meeldivam.
Kui oskate mõnda taime soovitada, siis võiksite ka mõned näpunäited jagada, et mida nendega teha ja kuidas kasvatada.

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Lihtne on kasvatada ka liivateed, iisopit, saialille, kassinaerist, jpm.
Kui Teil on veri halb, siis soovitaks nüüd kevadel tärkavat kõrvenõgest, maasikalehti, kaselehti, mustasõstralehti, raudrohu lehti - õied tulevad alles juulis, teelehe lehti - need taimed on puhastava toimega. Ma ei tea, mis tablette Te võtate - konkreetsemalt saan nõu anda kui võtate ühendust ravimtaimed@hot.ee. Meie kodulehel on ka toiduretsepte ja nõu taimede kohta www.ravimtaimeaed.ee - ka sealt võite endale sobivaid taime ideesid saada.
Mis on liigestega, seda kirjast välja ei loe. Kui on reuma, mis on kurgu vm põletiku tagajärg, siis soovitan soopihla kuuri 3 nädalat. Ja ka salve soopihlast, mida me ise müüme või saate ise teha.
Liigestele on puhastava toimega veel mustasõstralehed, hakake kohe korjama kui tulevad maikuus, angervaksaõied, põldosi, kibuvits (teeb liigesed painduvamaks), noored kaselehed, mis ka kohe tulekul.
Ja kindlasti vahtramahl - juba jookseb, ja kasemahl aprillis, need on ka puhastava toimega.
Meil hakkavad ka maikuust koolitused, kui on huvi võtke ühendust!
Ja laupäeviti on mul tasuta loengud Rakvere adventkoguduses linnarahvale, see laupäev on 17.00 just ürdiaia rajamine.
Pikk tn 33
Tervitades ja jõudu soovides
Katrin
5296536