Ravimtaimed


Küsimus: Kuidas kaera õigesti keeta?03.04.2012

Tere!

Mul on küsimus kaera keetmise kohta. Kas teravili kaer tuleb eelmisel päeval vette seisma jätta ja kui kaua on õige aeg keetmiseks. Samuti, millised on õiged kogused - kui palju vett ja kui palju kaeru?

Võin kinnitada, et hea taim kolesterooli alandamiseks.
Tänud ette vastuse eest!

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Mina tarbiksin kaera toiduna ja teeksin kiislit - seda tehakse täistera kaerahelvestest. Samuti müslit. Röstiks ise mõne hea rasvaga - kookos või palmirasv, need on ka veresooni puhastava toimega. Või viinamarja õliga. Kui terad paneks õhtul likku ja järgmine päev keedaks 20-30 min, laseks tõmmata 15 minutit, kurnaks ja jooks.
2-3 spl klaasi vee kohta kaeru. Kui on mahekaer, siis nii kaua ei leotaks. Piisab 1-2 h, et kest pehmeneks. Head kolesteroolialandajad on veel harilik mailane ja linaseemned.

Terv,Katrin