Ravimtaimed


Küsimus: Palun õiget angervaksa tee valmistamise viisi või oleneb see sellest, mida tahetakse ravida?08.03.2013

Tere,
Palun õiget angervaksa tee valmistamise viisi või oleneb see sellest, mida tahetakse ravida? Olen lugenud tee valmistamisest keetmise teel kuni angervaksa leiges vees leotamiset õhtust hommikuni.

Lugupidamisega

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Eks ta oleneb ikka sellest milleks vaja on. Üks kindlamaid viise on võtta 1 spl ürti, valada üle klaasi keeva veega ja lasta kaane all tõmmata 15 min. Kurnata ja juua. Kui tahate aromaatset teed lihtsalt nautimiseks, võite hoida ka 5 min. Kuna angervaksas on natuke rutiini (tugevdab veresooni ja parandab kudede hingamist), siis oleks tõmbamisaeg ikka 15 min. Tihti oleneb kogus ja tõmbeaeg ka peenestusest - kui oli peenestatud taim - siis on kogus väiksem-näit 1 tl klaasi vee kohta.
Veel võib angervaksast teha siirupit - vt retsepti www.ravimtaimeaed.ee retseptide alt! Hea suvel joomiseks ja raviomadused jäävad ka alles. Oleme ise teinud nii kuivatatud kui värskest taimest ja mahesidruneid kasutades saab ülimaitsva joogi!

Tervitades ja jõudu soovides,

Katrin
Karepa Ravimtaimeaia perenaine