Ravimtaimed


Küsimus: Kas vereurmarohi on seespidisel tarvitamisel kahjulik ja mida soovitate sapikivide korral?31.05.2013

Tere!
Sooviksin saada teavet vereurmarohu seespidise tarvitamise kohta. Perearst soovitas juua ürditeed, see soodustavat sapikivide lahustumist. Paraku olen kuulnud, et see ravimtaim on seespidiselt tarvitades organismile kahjulik, võib põhjustada maksavähki. Milline on teie arvamus ja milliseid ravimtaimi soovitate sapikivide korral kasutada?Tänan vastuse eest!

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Vereurmarohtu tohib juua kuurina 10-14 päeva, enne sööki 3 korda päevas lonkshaaval, g on lubatud kuni 6 g ,vanasti oli see 2 g. Eks ta kaudselt aitab ikka, tal on tugev antibakteriaalne ja mikroobivastane toime, ka spasme lõõgastav ja põletikuvastane toime. Võite kuuridena kasutada teiste taimede vahel, liialdada ei soovitaks.
Aga veel võib juua kollast karikakart. Kuna kivid on pikaajaline protsess, võib kuluda aasta. Kakra teed ongi joodud aasta. Ka segud naistepunast, piparmündist, saialillest ja kummelist on head igapäevaseks kasutamiseks. Ja ikka kõik teed enne sööki 30 min!
Ja tarvitage ka mustarõika mahla meega. Vanasti uuristati auk rõika sisse, pandi sinna mesi ja kui ära sulas, siis söödi see ära ja uus mesi asemele. Arvan, et ka salat meega ja mahl meega on sobivad! Vältige liha liigtarvitamist ja eelistage külmpressiõlisid ja hetkel olevaid salateid ja taimi, mida saab loodusest korjata, need puhastavad organismi jääkainetest. Lisalugemist ka meie kodulehel www.ravimtaimeaed.ee
ja FB Karepa ravimtaimeaia lehel... seal on ka pilte!
Head soovides
Katrin