Ravimtaimed


Küsimus: Milliseid ravimtaimi võiks kasutada, kui kuid on kestnud pearinglus, uimasus, minestus tunne?09.09.2013

Tere
Pearinglus, uimasus, minestus tunne, kõrva tinnitus on kestnud juba 9 kuud. Võtan ad coacill 4 kuud. Kõrvauuring Tartus tehtud, korras. Millised ravimtaimed võiksid aidata? Kas puuvõõrik on mürgine ja kas sellest on kasu? Kolesterool 6,2 arst ütles, et kõik on korras.

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Tihti on abi saadud selliste sümptomitega harilikust mailasest. Tundub, et on mingi peaverevarustuse häire. Kolesterool on ka nats kõrge, kuigi igal inimesel on see erinev, organism ise reguleerib. Aga proovige hariliku mailase teed ja ka hõlmikpuu teed. Mailane on minu kogemuste järgi parem, sest puhastab veresoonte seinu.
Kui Teil on olnud mingi pea või kaelatrauma, siis on teised asjad lisaks. Vt ka lisa www.ravimtaimeaed.ee taimeravi e-raamat. Seal on infot haiguste korral taimeravi kohta, ja trauma kui on olnud, siis võtke ühendust ravimtaimed@hot.ee. Siis tuleks määrida varemerohu salviga ja kasutada teesid, mis neerude tööd parandavad. Praegu soovitan hariliku mailase teed. 2-3 nädalat juua, siis vahet pidada nädal ja korrata vajadusel kuuri.