Ravimtaimed


Küsimus: Kas mõni taimetee aitab mao happelisust vähendada ja tasakaalu viia?20.09.2013

Tere! Mulle pandi diagnoosiks mao ülihappelisus ja ärritunud soolte sündroom. Kõht käib hästi läbi, kuid "muliseb" alati pikalt ja kõvasti nii pärast sööki kui ka tühja kõhuga. Ning happelisus kõrvetab ja tekitab surumise tunde. Kas mõni taimetee aitab mao happelisust vähendada ja tasakaalu viia?
Otseseid ravimeid ei pidanudki selle vastu olema, tuleb muuta oma toitumist. Aga mul ongi kogu aeg isu just happeliste toitude ja jookide järgi (mahlad, tomatiga toidud, vürtsised toidud). Mis taimed on maole head?
N25

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Mao ülehappesuse korral on kanarbiku ürt neutraliseeriva toimega. Juua enne sööki. Veel on hea hommikul süüa kaerahelbe putru ja mitte esimese asjana kohvi juua.
Teedest sobivad veel segu põdrakanepist, tammekoorest (võivad olla ka lepakäbid), kanarbikust, saialille õitest, islandi samblikust. Selline on meie maotee koostis ja see on paljusid aidanud. Neid taimi võib ka eraldi juua teena, ikka enne sööki, hommikul ja õhtul ka. Veel on head taimed kassinaeri lehed, hanijalg nii segudes kui üksikutena. On joodud ka kapsamahla ja kartulimahla, kuid need ei pruugi kõigile sobida. Hapudest asjadest võite proovida ka sidrunimahla, aga mahedat.
Lisa võib lugeda ka meie kodulehele www.ravimtaimeaed.ee taimeravi e-raamatust.
Ikka parimat soovides
Katrin
Karepa Ravimtaimeaia Perenaine