Ravimtaimed


Küsimus: Mitu korda ja kui pika kuurina võin juua põldositeed?20.02.2014

Hakkasin jooma põldositeed. Praeguseni olen teinud nii, et ühe kuuri pikkus on 2 nädalat ja siis paus 2 nädalat ja siis uuesti. Kas see on liiga palju ja nii olen teinud eelmisest jaanipäevast.

Vastus: Katrin Luke, Karepa ravimtaimeaia perenaine, fütoterapeut, Karepa Ravimtaimeaed, Norman Ravimtaimed OÜ, www.ravimtaimeaed.ee

Soovitatakse küll 2 nädalaseid kuure, aga kui pikalt teha neid nagu Teie, alates jaanipäevast, siis jälgige enesetunnet. Põldosja pikaajalise kasutamise tagajärjel võivad ränisoolad ladestuda liigestesse ja mõnel inimesel, kellel on neerupõletik olnud, võib ärritada neerukude. Kirjast ei selgu miks Te kasutate.
Erinevates kirjutistes soovitatakse igasugu asju, ka põldosja lausa igapäevase toidulisandina, aga peaks jälgima enesetunnet ja vajadusel pause tegema. Liiga suurtes kogustes ja pikaajaline kasutamine võib põhjustada soolade ladestumist organismis ja ärritada neerukude.
Põldosja kuivatatud pulbrit koos munakoorest tehtud pulbriga võib koos mahlaga (sidruni, sõstra, astelpaju jne) võtta 1 spl päevas luude tugevdamiseks, juuste ja küünte kasvuks. Samuti 2-4 nädalat ja siis vahet pidada.
Tervist soovides
Katrin
Karepa Ravimtaimeaia Perenaine
fütoterapeut