Kassid


Küsimus: Kas julgen kodustatud kassipoja välja lasta, kui tänavakassist ema kogu aeg veel maja juures söömas käib?23.04.2014

Eelmisel suvel avastasime oma hoovis väga ara ja näljas emase kassi. Järsku oli tal väike isane poeg, kelle me sügise tulekul pingutustega kodustasime. Olime ju neile süüa andnud ja külmad tulid peale. Kuna kodus oli juba 9-aastane kastreeritud isane kass, jäi ema õue ja käib siiani söömas. Elas kenasti talve üle. Tubased kassid saavad omavahel kenasti läbi, mängivad jne. Nüüd on kevad ja ma ei julge noort õue lasta. Kas ta mäletab ema, jookseb ära või tuleks ta lasta koos vana kassiga. Elame linnas, sõidutee kohe maja ees. Muidu sai temast nii sülekiisu, milline vana pole kunagi olnud.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Vastasite ise oma küsimusele: "Elame linnas, sõidutee kohe maja ees". Loomulikult ei mäleta kass oma ema ega ema teda ja loomulikult ei oska ta autode vahel liigelda. Tõenäosus, et saab üsna ruttu surma, on minu hinnangul 100%.
Ma ei saa hetkel üldse aru, miks on vaja kass õue lasta, kui ta on toas kasvanud ja elanud? Milleks riskida oma loomade eluga?
Lisan veel, et kassi üksi õue laskmine ei ole seadusega kooskõlas.

Mõelge järele!
Marion
Kasside Turvakodu