Kassid


Küsimus: Kuidas meelitada 5 päeva puu otsas olnud kass sealt alla?30.04.2014

Võtsin veebruari alguses umbes pooleaastase emase kassi, kes oli leitud metsast koos oma kahe vennaga. Poisid on kenasti oma uutes kodudes kodunenud, aga minu preilil läks see suhteliselt raskelt. Algul oli väga kartlik. Pikapeale harjus siiski tubase eluga, sõi korralikult ja möllas, eriti öösiti. Silitada ta end siiski ei lubanud. Siis avastas aknalaua ja istus päevad läbi seal. Passisin küll peale, kui akna lahti tegin, aga ta oskas ikka välja lipsata ning nüüd on juba 5 päeva puu otsas. Ei aita meelitamine ega toidu pakkumine. Kas on mingit nippi, millega teda kätte saada? Ja kas sellisest kassist saab edaspidi üldse kodukiisut?

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Alustuseks ütlen, et igast kassist saab kodukass. Vahest võib lihtsalt mitu aastat minna ja peab erinevaid nippe proovima. Kasside Turvakodu praktikas on iga aasta mitmeid sellise taustaga edulugusid.

Saan aru, et teie kass pääses õue ja nüüd on puu otsas, kust ei julge alla tulla. Keeruline lugu. Üks võimalus on puu maha võtta või üritada ise puu otsa ronida. Harva on päästeteenistus aidanud. Fakt on see, et kass ei jää igavesti puu otsa ja kukub mingi hetk lihtsalt alla. Seda muidugi siis, kui nõrkus ja vedelikupuudus on juba väga suured. Kui te ta nüüd kätte saate, siis minge kindlasti otse arstile. Viis päeva söömata-joomata on karm. Vaja kindlasti pärast turgutada.

Kuna ma ei tea, kus te elate ja milline on teie koduümbrus, siis ei oska rohkem nõustada. Vaadake ringi ja püüdke olla nutikad. Kui on võimalik tema juurde ronida, siis kindlasti koti või tekiga, mille sisse ta panna. Loom on ilmselt tugevas šokis.

Heade soovidega,

Marion
Kasside Turvakodu