Kassid


Küsimus: Kas exotic-tõugu kassile (1-aastane) võib anda Gourmet gold konservi, ta sööb just seda kõige parema meelega?11.06.2014

Kas exotic-tõugu kassile (1-aastane) võib anda Gourmet gold konservi, ta sööb just seda kõige parema meelega, just tuunikala oma. Aga tal on karv juba pikemat aega lahti, kuigi olen andnud lisaks virbac megaderm õli. Krõbinaid saab kogu aeg royal canini. Olen proovinud teisi konserve loomakliinikust, ei meeldi ükski talle. Vaatasin nüüd gourmet konservi koostist, seal kirjas, et säilitusained sees. Mida teha, ta ikka ootab kausi juures 2 korda päevas, et konservi ka antaks.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Just see konserv on paljude mulle tuttavate kasside lemmik. Ilmselt on tegu ka ühe üsna hea konserviga, mis meie poelettidel saada on. Küll aga olete teie ise otsustajaks, mida te oma kassile toidate. See et kass seda tahab, pole argumendiks. Ta ei pea seda otseselt sööma ja saab hästi hakkama ka ainult kvaliteetsete krõbinatega. Konservi toiteväärtus on madal ja tegu on pigem maiusega. Kindlasti pole ka see konservi karvaprobleemide põhjuseks.
Soovitan kassile anda Royali spetsiaalset pärslaste toitu või siis nende Hair&Skin toitu. Küsige ka loomakliinikust mingit karvale suunatud vitamiini. Olemas on ka karva ja naha ampullid, mida teatud aja tagant pannakse turjale ja mis teevad karva tõesti kenaks. Veel võib proovida kalaõlisid, mida pannakse toidule iga päev. Seda ei pruugi aga valivama loomuga loom süüa. Seega katsuge leida endale sobiv vahend.

Heade soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu