Kassid


Küsimus: Kuidas uue 2-kuuse ja vana 4-aastase kassi kooselu harjutada?17.06.2014

Tere,
Meil on kass 4a, steriliseeritud, emane, vahel tuleb käega mängima ja madinas läheb väga hoogu. Nüüd on plaanis teine kass sõbraks võtta talle, oleme harjutanud mõned päevad koos olemist meie kodus paari tunni kaupa, väike kass 2-kuune ja hästi sõbralik.
Meie suur kass tunneb huvi tema vastu, limpsib ja on sõbralik, aga kui müramisega hoogu satub, lükkab väikese pikali ja hakkab kõri ründama. Oleme vahele läinud, kardame, et võib liiga teha ja maha murda. Kui niimoodi edasi läheb, siis ei saa väikest endale jätta.
Kas on taolist kogemust või head nõu jagada.
Oleme tõsiselt mures.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Tundub, et teie suur kass domineerib pisikese üle. See on iseenesest igati normaalne, et näidatakse oma võimu ja kasutatakse juhust, et kedagi allutada.
Ma kindlasti ei usu, et suur kass pisema maha murraks. Kassid närivad tihti kõri teineteisel ja eks see, kelle kõri on hammaste vahel, oskab ka õigel ajal piisavalt suurt kisa teha. Selles olukorras suurem enamasti lõpetab. Kuna kassipoeg kasvab kiiresti, siis õpib ta tänu neile mängudele ka enda eest hästi seisma. Samuti pannakse paika herarhia, mis on mitme loomaga peres väga oluline. Kahte kassi võimul olla ei saa ja on hea, kui pisem teab oma koha. Välistatud ei ole muidugi, et ta suureks kasvades püüab ise võimu haarata. Siis jääb lihtsalt loota, et vana kass on nõus võimu käest andma :)
Ma usun, et muretsemiseks ei ole põhjust! Laske kassidel tegutseda ja kindlasti ei tohi mängida käega!!! Kassipoja kasvatamise kohta, on mul kindlasti siin samas kuskil pikem jutt olemas. Otsige ja tutvuge!

parimat,
Marion
Kasside Turvakodu