Kassid


Küsimus: Kas oskate aidata, mida ette võtta kui mõlemad kassid teevad häda kas vanni või voodi alla?17.06.2014

Tere, minu ema kaks kassi (mõlemad pärslased) teevad oma häda vaatamata liivakasti olemasolule valedesse kohtadesse. Neil on oma lemmik hädategemise kohad. Mitte midagi ei aita, kipuvad kas vanni või voodi alla tegema. Kui mõnikord liivakasti tehakse, siis lastakse täis nii seinad kui põrand. Mida sellise käitumisega peale hakata? Mulle tundub, et mu ema on asjale käega löönud. Meil lastel, on juba raskusi ema külastamisega, sest korteris lihtsalt haiseb. Eriti pabistan oma õe pisikeste laste pärast, sest minu arust on see ohtlik kombinatsioon, kasside väljaheited ja beebid. Loodan, et oskate mind pisut aidata. Ehk saan mina omakorda ema aidata.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Pärslased on ühed keerulise iseloomuga tegelased ja tihti olen kuulnud, et neil on probleeme liivakastiga. Loomulikult pole see reegel, aga siiski.
Esiteks - kas kassid on opereeritud? Kui ei, siis pole ka mingi ime. Kui on, siis kindlasti on olemas mõned mõtted.
*Esiteks kinkige emale katusega liivakast - majake, kus võib ka kõrgema pissimisega kass rahulikult käia ja kõik seinad seal sees täis lasta.
*Proovige erinevaid liivasid. Mõni ehk meeldib rohkem kui teine.
*Kasutage mingit võimast ja kvaliteetset kodukeemiat, et need piirkonnad, kus kassid käivad, puhtaks pesta.
*Pange väiksemad liivakastid sinna, kus kassid käivad (voodi all).
*Vanni osas - hoidke vannitoa uks kinni...samas on vanni tegemine vist üks väiksemaid muresid, sest seda on lihtne puhastada.
*Veenduge, et kassid söövad kvaliteetseid kliiniku või loomapoe krõbinaid, mitte whiskaselaadseid pole toite, mis põhjustavad kuseteede haigusi.
*Kohtadesse, kus kassid valesti häda teevad, võib panna toidukausid krõbinatega.
*Suhtuge kassidesse hästi ka siis, kui nad pahandust teevad. Igasugune negatiivne suhtumine paneb nad aina rohkem pahandusi tegema.

edu soovides,
Marion
Kasside Turvakodu