Kassid


Küsimus: Miks on kassil halb hingeõhk?13.08.2014

1,5 aastane toakass, steriliseerimata, on kehva isuga, lahtise karvaga ja hingeõhk haiseb jubedalt. Sööb mitmekesiselt, kuid mitte kõiki asju, valiv. Mida ette võtta, tõin ta turvakodust ja hingeõhk haises juba siis ja muutust pole, arstile minek keeruline - kardab, vaid minule annab ligi, teisi pelgab paaniliselt.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Jätsite mainimata, kui kaua kass juba teil elab ja see probleem kestnud on. Kui MTÜ Kasside Turvakodu annab välja kassi, kes on vähemalt 6-kuune, siis on ta juba kastreeritud. Ilmselt pole tegumeilt meilt võetud kassiga ja seega puudub meil võimalus ka uurida, kas ja millal ta on käinud meie hoole all olles arstil (sest ta pole meie hoole all olnud).
Kui kass on istutu ja suust tuleb halba lõhna, võib olla tegu näiteks mõne hambaprobleemiga. Kassil on piinavalt valus süüa ja seega on ka isu kehv. Sellises olukorras toimub kassi aeglane surnuks nälgimine. Ainus võimalus on viia kass arstile ja ruttu, et ta ei peaks piinlema. Soovitan Vilde tee Loomakliinikut (Tallinnas) ja Dr. Julia Kuhtat, kes oskab hambaprobleeme hästi ravida ja on kogenud ka metsikumat sorti kassidega. Kui aga elate väljaspool pealinna, siis kindalsti leiate mõne kliiniku, kes on pädev seda muret lahendama.

Head,
Marion
Kasside Turvakodu