Kassid


Küsimus: Kuidas aidata tänavakassi, kas on võimalik, et ta harjuks tubase elu ja kodus olevate kassi ning koeraga ära?20.11.2014

Tere!
Mul on juba päris pikka aega suur mure seoses tänavakassiga. Tegelikult juba eelmise aasta talvel märkasin, et meie kortermaja ees käib üks kass. Naabrinaisel on alati olnud komme tänaval elavatele kassidele aknast süüa visata, ilmselt sellepärast käibki. Passib terve päeva maja ees ja ööseks läheb nt mõne auto alla magama. Mul on alati nii kurb teda näha. Suvel on kõik nagu okei, sest süüa ta saab ja siis on soe, aga nüüd on jälle juba väga külmad ilmad. Hommikuti, kui kooli lähen ja maa täiesti härmas on, siis ka vaatan hetkeks väga kurva pilguga, kuid midagi nagu teha ei saa.
Aga ma tahaksin aidata. Väga suure hea meelega võtaksin kassi endale. Siiani on mind takistanud see, et vanemad väga kahe olemasoleva looma pärast ei taha võtta.
Kas on võimalik, et ta harjuks tubase elu ja kodus olevate kassi ning koeraga ära? Ma tõesti väga tahaksin aidata, aga ei oska nagu kuskilt alustada. :/

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Väga tore, et olete märganud abivajajat ja soovite aidata! Kõik loomad harjuvad väga ruttu heade elutingimustega ja oskavad hinnata sooja pesa ja sööki. Talv on kõigile väga raske üle elada ja põhjustab kannatusi.
Olge nii kena ja kirjutage meie info epostile info@kassideturvakodu.ee . Küsige nõu, kuidas saate aidata ja kuidas saame meie teid aidata. Looma tänavalt päästmine on alati hea inimese ja meievaheline koostöö. Mida saate teha teie ja midagi meie. Esmalt siis oleks teil vaja nõuandeid kassi püüdmisel ja koju toomisel. Teadmisi millega arvestada ja kuidas temaga käituda.

Aitäh teile!
Marion
Kasside Turvakodu