Kassid


Küsimus: Mida teha, kui kass läheb kohe ukse juurde kräunuma, kui piisavalt meie tähelepanu ei saa?17.12.2014

Tere,
Meie 1,5-aastane steriliseeritud kass on hakanud tihti õhtuti kräunuma, kui meie tähelepanu ei saa. Õhtuti, kui koju tuleme ja temaga mängime, siis kass on igati rõõmus, kuid nii kui hakkame oma koduseid toimetusi tegema ja tähelepanu kassilt kaob, läheb tema välisukse juurde ja hakkab kräunuma. Kuna tegemist on toakassiga ja elame korteris, siis oleme teda alati ukse juurest kräunumast ära kutsunud, et kassi kräunumine koridori ei kostaks ja naabreid ei häiriks. Seega, kass on harjunud, et nii kui ta ukse juurde kräunuma läheb, saab ta tähelepanu. Alati kui temaga uuesti mängima hakkame lõpetab ta kräunumise, aga nii kui mäng lõppeb hakkab asi otsast peale. Mida teha? Ise oleme mõelnud talle sõbra võtmise peale, kuid ei tea, kuidas meie väike diiva sellele reageerib. Ilmselt oleme ka ise ta ära hellitanud ja iga väikse mjäu peale kohale tõtanud, aga seesugune igaõhtune kräunumine tüütab juba ära ja samuti tekib mure kiisu pärast, justkui kiisukene ei oleks oma eluga rahul.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Loomadel on erinev tähelepanu vajadus. Tundub, et teil on vaja oma kassiga tavalisest rohkem tegeleda. Seega peaksite muretsema koju kavalaid ja huvitavaid mänguasju, mis kassi elu huvitavaks teevad.

Teleka vaatamise kõrvalt võib kasutada suletutti, mis on pulga otsa pistetud või hoopis laserkiirega kassimänguasja, mis värvilise täpi maha joonistab ja mida kassid väga armastavad taga ajada. Samal ajal ei pea siis ise eriti palju muud tegema, kui kätt liigutama.

Lisaks soovitan tutvuda välismaiste webipoodidega, kus müüakse lemmikloomade kaupu. On olemas igasuguseid väga põnevaid asju, mis patareidel töötavad ja kassidele väga meeldivad. Näiteks oli turvakodus üks selline ümar lina, mille all pulga otsas jooksis hiir ringi. Selline asi vaimustas meie kasse väga. Mõned lendavad suled panid kassidel lõuad värisema nagu jahiksid päris lindu ;).
Vaadake näiteks siia : Thecatgallery.co.uk