Kassid


Küsimus: Kas peale steriliseerimist jätkuvad kassil jooksuajad ja jooksuaja nn tunnused?05.02.2015

Tere!
Mul on poole aastane emane toakass. Tal on praegu neli jooksuaega juba läbi saanud. Aga mure on selline, et ta käib liivakastis ainult enda häda number kahte tegemas. Ja pissil käib nii voodi peale, kui ka nurkadesse, mis talle omal moel omaks saanud. Aga ta ei tee suuri loike, vaid sõna otseses mõttes sirtsutab (teeb pisikesi loigukesi). Kas asi võib olla jooksuajas või äkki hoopis selles, et tal on põie või neerudega midagi viga? Mis ma ette peaksin võtma?
Kui ta oli pisem ja jooksuaegasid polnud veel, siis käis alati liivakastis ja polnud mingeid probleeme. Ja me oleme ka elukaaslasega mõelnud kassi steriliseerimisele, aga nüüd tekivad jällegi küsimused. Palju see umbes maksma läheb? Kas peale steriliseerimist need "sirtsutamised" ja pidevad kõrisemised jätkuvad? Ühesõnaga, kas peale steriliseerimist jätkuvad kassil jooksuajad ja jooksuaja nn tunnused?

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Suure tõenäosusega on põhjus jooksuajas. Tänapäeva maailmas on raske ette kujutada, kuidas üldse on võimalik koos elada steriliseerimata/kastreerimata kassiga. Lisaks on oht, et kass lipsab kodunt minema ja jääb tänaval tiineks. Iga kassi ja pere huvides on kass ära opererida. Looduse kutse tundub küll väga loomulik, kuid põhjustab siiski kõigile vaid muret ja kannatusi.
Otsige kas lähim või sobivaima hinnaga loomakliinik ja laske see lihtne asi ära teha. Hinnakirju ma kindlasti peast ei tea - hinnad on erinevad.
Peale operatsiooni jooksuajad lõppevad.