Kassid


Küsimus: Kas võib olla, et kiisu ei taha üksi olla ja nukrutseb?12.02.2015

Mul on poole aastane emane kiisu - hakkaja, tubli, elav ja mänguhimuline, olen temaga igati rahul, aga olen tähele pannud, et kui töölt tulen, siis on tema näugumist juba välisukse juurde kuulda (elan teisel korrusel). Muidugi on mul ka suht pikad tööpäevad: 12-tunnised vahetused nii päeval kui ka öösel ja siis ports vabu päevi vahepeal. Kas võib olla, et kiisu lihtsalt ei taha üksi olla? Kui suur on võimalus, et ta sellest välja kasvab? Igavuses ei tohiks asi ka olla, ta oskab suurepäraselt omal käel tegevust leida ja kodus olles mängin temaga samuti täitsa palju. Täna, kui mõneks tunniks välja läksin, kuulsin kah veel välisukse juurde mitut pikka, venivat ja kõvahäälset "njäud". Muidu aga on minu koju jõudes alati rõõmurull ja jube õnnelik.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Äkki on teie kassil jooksuaeg hakanud ja kräunub selle pärast. Vanus on igati sobiv. Steriliseerimine on mõistlik juba selle pärast, et kõik enne esimest või hiljemalt enne teist jooksuaega steriliseeritud kassid ei põe tulevases elus rinnanäärme kasvajaid ja emakapõletikku, mis on muidu sagedased probleemid.
Teise nõuandena üksikutele kassidele olen alati soovitanud võtta kõrvale teine kass. Kassirahvas võib omavahel väga ilusti kokku hoida ja seltsi pakkuda. Nii pole endal ka kunagi muret kodust eemal olla ja vahest nädalavahetuseks minema sõita.

Heade soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu