Kassid


Küsimus: Kuidas kevadel maale viidavaid kasse lepitada, sest üks neist ei salli teisi ja kipub kohe kaklema?02.03.2015

Olin oma korruselamus juhataja 10 aastat ja veel 6 aastat olen teinud väikseid töid. Mul on keldris 3 kassi, kõik opereeritud (väga head rotipüüdjad, meil oli palju rotte ja mul soovitati pidada keldris kuni 4 kassi, abi oli tõesti). Uus juhtkond ei ole nõus võimaldama mul neid toita ja soovitasid viia turvakodusse, sellega ma ei saanud nõustuda, palusin luba neid sööta kuni aprilli lõpuni. Siit minu palve teile, mul on kodus endal kaks kassi 3-aastane ja 2-aastane, mõlemad pisikestena tänavale visatud. Aprilli lõpuks viiksin nad kõik maale, seal ruumi on, aga minu üks kodukass paaniliselt ei salli ühtki võõrast kassi (ta muutub pööraseks, ründab oma teist kassi, mind ja ma ei suuda teda maha rahustada pikka aega). Kuidas peaksin toimima, et saaksin nad turvaliselt maale viia ja seal neid omavahel panna toimima.

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Mingit imerohtu, kuidas üks agressiivne taltsaks teha, mul anda ei ole. Kui kõik on opereeritud kassid, siis peaks olema valduste jaotamine mitte nii keeruline. Ehk suudavad sama õue peal kuidagi ikka toime tulla.
Kui kassid saaks kasvõi kõrvuti tubades olla mõned nädalad ja ukse alt teineteise lõhna tunda, siis on kohtudes ehk olukord parem. Aeg üldiselt rabib neid asju ja võimalik, et keegi nendest keldri omadest on omadustelt jõulisem ja saab karja juhiks. Kui positsioonid paigas, siis ei tohiks tülisid olla.
Segage lõhnasid!

Heade soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu