Kassid


Küsimus: Mida teha, et kiisu uue diivaniga harjuks?03.03.2015

Meil on 3-aastane steriliseeritud emane kiisu. Võtsime ta endale päris kassipojana ning sellest ajast peale on meil kodus olnud sama mööbel. Aga nüüd kaks päeva tagasi vahetasime oma vana diivani uue vastu (talle meeldis eelmise diivani pesukastis väga magada). Kui mööblit kokku pandi ta värises ning oli väga närviline ning hiljem pissis uue diivani peale.
Muidu on ta meil sellise toa- ja õuekassi vahepealne. Õues on ta enamasti päeval ning õhtuti ja öösiti magab toas. Peale uue diivani toomist tuleb ta tuppa ainult korraks, sööb ja tahab kohe õue tagasi. Oleme leidnud teda isegi ukse tagant magamast, aga tuppa pole ta nõus tulema.
Kui ta sülle võtta ja temaga diivanile istuda hakkab värisema ja karv läheb turri.
Mida teha, et kiisu uue mööbliga harjuks?

Vastus: Marion Maksimov, Kasside Turvakodu asutajaliige, MTÜ Kasside Turvakodu, www.kassideturvakodu.ee

Tere!

Kuidagi peaks uus diivan saama endale vana diivani lõhna ja mis kõige olulisem - kassi lõhna külge. Aitaks ehk, kui hõõrute diivanit mõne asjaga, mis tihti kassi vastu puutub. Näiteks pesa või mingi rätik. Väga soovitan muretseda sellesse tuppa Feliway adapter. Uurige selle kohta ise lähemalt, aga meie turvakodus on ta alati seinas ja oma arust oleme selle head toimet tõestanud.

Headed soovidega,
Marion
Kasside Turvakodu